Bli volontär

❤️ Är du eldsjälen som är vår pusselbit ❤️

Katthemmet Oskarshamn är en ideell och är medlemmar i SVEKATT. Uppskattningsvis lever 150.000 katter hemlösa i Sverige idag, och många av dessa individer går ett hårt och kort liv till mötes. Vi finns till för katter som är hemlösa eller vanvårdade och katter som kommer från dödsbo som inte har någon annan. Som ett steg i ledet att höja kattens status gör vi förebyggande åtgärder så som att kastrera, grundvaccinera och id-märka samtliga katter som kommer in i vår verksamhet. Utöver det ger vi annan nödvändig vård sm kan behövas. Vi förmedlar hemlösa och nödlidande katter till kärleksfulla hem och det är tack vare generösa privatpersoner och företag som vi har möjligheten.

Den dagliga verksamheten på Katthemmet sköts av våra medarbetare tillsammans med volontärer som gör alla förekommande arbetsuppgifter för att våra katter ska få den omsorg, kärlek, trygghet, vård och näring de behöver i väntan på ett föralltidhem. Vi har en väl fungerande jourgrupp om ca 22 volontärer som sköter katthemmet över helgerna och arbetar efter ett rullande schema som görs upp årsvis i förväg.

Allt föreningsarbete sker på ideell basis och utan eldsjälar ? skulle inte Katthemmet finnas.
Vi har tillsammans arbetat upp en stabilitet i vår verksamhet och denna vill vi naturligtvis bibehålla, men även utveckla och förbättra för att på bästa sätt möta framtiden.

Är du eldsjälen som vill vara med i vår gemenskap ❤️

Du erbjuds hos oss ett givande, roligt och omväxlande uppdrag. Som volontär bär man inte sin lön i form av pengar utan belöningen kommer i form av kärlek, att se en individ blomma ut och komma till sitt föralltidhem ❤️

Vi som är volontärer idag har alla olika åldrar, bakgrunder och förutsättningar. Vissa av oss arbetar heltid, andra deltid eller inte alls, några är pensionärer eller studerar. Hos oss är alla välkomna och det som förenar oss är vår vilja att göra skillnad för våra katter, sprida information och att höja våra fyrfotades värde och status till allmänheten.

För att bli volontär hos oss innebär inte detta nödvändigtvis att man måste ingå i vår jourverksamhet på helger och helgdagar. Det finns många olika sätt att hjälpa till och bidra, ingen kan göra allt – det är tillsammans vi gör skillnad ❤️

 

Vem är du ❤️
Vi söker dig som liksom vi brinner för kattens rätt och vill blir en del av vårt härliga team! Vi har en stor gemenskap och har alltid roligt när vi ses. Nedan följer olika möjligheter och sätt att bidra till vår verksamhet och man väljer själv hur mycket man vill engagera sig. Om du inte har stor kattvana eller mycket erfarenhet av ideellt engagemang sedan tidigare är det helt okej, så länge du har vilja att lära dig, förståelse och empati, kommer du ha förutsättningarna att göra otrolig skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha många pålitliga volontärer ❤️

 

❤️ Jourvolontär:
Som helgjour är det ungefär 6-7 schemalagda dagar utspritt på ett år, alltså under helg eller helgdagar. Jourschemat gör upp ett år i förväg så man har god förutsättning att boka in sina pass. Jourdagen består av ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. Du utfodrar, rensar lådor, byter vatten och städar av det som behövs. På din dag får du möjlighet att gosa med våra katter, leka och hjälpa våra blyga individer i sin utveckling. Strikta hygienregler är något vi värnar om och som är väl inarbetat hos oss, och du får en gedigen introduktion innan du tar dina egna pass. För att kunna ingå i vår jour behöver du ha fyllt 18 år.

 

❤️ Ambulerande volontär:
Ibland blir våra medarbetare eller volontärer sjuka, behöver vara lediga, åka iväg på veterinärbesök och då behövs det förstärkning med kort varsel. Här behöver vi dig som är flexibel och som med kort varsel kan ställa upp. Kanske är du arbetssökande, pensionär, studerar eller arbetar deltid där du har tid och möjlighet att hjälpa oss. Det vi oftast behöver stöttning i är då den dagliga verksamheten med städ, utfodring mm.

 

❤️ Transport till och från veterinär:
Har du möjlighet att hjälpa oss att köra våra katter till och från veterinärbesök så tas denna hjälp tacksamt emot. Du behöver ej hantera katten, utan katten är redo för transport och på veterinärstationen tar personalen där vid eller är någon av oss med. Vi bokar besök hos veterinärer i Oskarshamn, Högsby, Läckeby, Kalmar och Öland.

 

❤️ Stora transporter:
Ibland behöver vi hjälp att flytta eller hämta större saker och då tar vi gärna emot hjälp från dig som har möjlighet att hantera detta.

 

❤️ Bygg/Renovering/El:
Våra fastigheter behöver löpande underhåll. Det innebär alltifrån att måla, restaurera, byggnationer, dra el, installering mm. Är detta ett område du bemästrar och kan hjälpa oss med?

 

❤️ Trädgård:
Under sommarperioden är vi måna om att ha det fint och trevligt i vår trädgård. Det behövs klippas gräs, planteras blommor, rensa ogräs och trimmas löpande. På hösten behöver trädgården förberedas för vintern. Har du gröna fingrar så tar vi gärna emot din hjälp!

 

❤️ Storstädning:
Tycker du om ordning och reda? Att var sak har sin plats och att det är rent och snyggt? Hjälp oss gärna med våra storstädningar. Vi genomför storstädningar några gånger per år men har du möjlighet att hjälpa oss med detta löpande med ett område i taget så är vi tacksamma.

 

❤️ Bor du inte i närheten? Då finns andra sätt att hjälpa oss! ❤️

 

Vårt Katthem har engagemang utspritt i hela Sverige ???, om man inte kan vara hos oss fysiskt som volontär men vill ändå hjälpa våra individer så finns det sätt för dig att hjälpa till. Nedan följer några exempel på detta.

 

❤️ Marknader & events:
I vanliga fall när det inte råder pandemi av Covid-19, så deltar Katthemmet på olika marknader och events under hela året. Vi står minst två personer, så har du ingen vana av detta sedan tidigare är det helt okej.

❤️ Marknadsföring/Kommunikation/Grafisk Design:

Har du kunskaper inom ovanstående områden och vill hjälpa oss med detta så vore det fantastiskt! Det gäller alltifrån hjälp att bygga upp en onlineshop, driftunderhåll på vår hemsida, formgivning, marknadsföring, förbättra våra sociala medier och idéer för hur vi ytterligare kan förbättra vår verksamhet och föra den framåt. Är du duktig inom sociala medier så kanske du vill hjälpa oss som administratör i våra olika forum. Hjälp oss att dels hitta forum att söka medel från, men också genom att skriva en ansökan.

 

❤️ Sponsoring:
Det är viktigt för oss att knyta nya sponsorer, men även ha en bra relation till våra befintliga sponsorer. Vi behöver eldsjälar som dels kan leta nya sponsorer och knyta kontakter, men även vara sponsoransvarig för de vi redan har samarbete med. Här kan du spela en viktig roll i vår utveckling.

 

❤️ Din hobby:
Till våra marknader och försäljnings sida är vi tacksamma för allt vi får skänkt till oss och kan sälja för att få in pengar till vår verksamhet. Här sätter endast fantasin gränser med vad just du (eller någon du känner) kan bidra med. Det som är bra här är att det inte spelar någon roll vart i Sverige du bor, du kan ändå vara med och bidra. Antingen kan du skicka dina alster till oss via post, alternativt tar du fina fotografier av det du vill skänka, skriver en bra beskrivning och skickar detta till oss så lägger vi ut det på vår säljsida. När varan är såld så skickar du varan direkt till köparen.

Nedan följer exempel på vad det skulle kunna vara (men kan som sagt vara vad som helst):
– Virkade alster
– Stickade alster
– Målningar
– Teckningar
– Diamond Painting
– Pyssel
– Inredning

 

❤️ Fadder:
Du kan bli fadder år någon av våra intagna individer. Med faddrar har vi möjlighet att hålla en försäkring hos Agria på våra individer. Du kan även hjälpa till genom att bli månadsgivare, betala för veterinärutgifter, försäkringar, foder eller annat.

 

❤️ Pant:
Vi tar gärna emot pant om du har, både du som privatperson men även den pant som blir på en arbetsplats kan göra stor skillnad. Vi har i viss mån möjlighet att hämta upp pant, men det går också bra att lämna på avtalad tid. Vi tar emot pet och aluminium, tyvärr inte glas. Och du, det är många plastflaskor som kan ge pant numera, till exempel din gamla olivolja-flaska! Vi tar även emot utländska aluminiumburkar som normalt sett inte ger en peng i pantmaskinen.

Om du inte bor lokalt och har möjlighet att ge oss din pant, så kan du panta panten och swisha den pantpeng som blev!

 

❤️ Testamentering:
Det blir allt vanligare att man väljer att testamentera till något man tycker är viktigt, för oss betyder en testamentsgåva att fler hemlösa katter kan få en framtid. Låt dina val avspeglas genom att ge en testamentsgåva som ett skydd för hemlösa katters framtid.

 

❤️ Sponsorhuset:
Om du handlar online kan Sponsorhuset kostnadsfritt generera pengar till både vårt Katthem och till dig. Registrera dig och välj Katthemmet Oskarshamn som din förening!

 

❤️ Bli medlem:
Vi har medlemmar i hela Sverige, idag är det cirka 195 stycken. Stöd oss genom att bli medlem.

 

❤️ Ge en gåva:
Som ideell förening har vi alltid många hål att fylla, din gåva kan göra stor skillnad för våra katter. Vi kompromissar aldrig när en katt behöver vård, och bara individer som är svårt sjuka eller ej behandlingsbara får i samråd med veterinär somna in. Stundals kan det därför bli väldigt dyrt och varje krona gör skillnad. Swish: 123 033 14 88 , PG: 498 92 96-1

 

❗️ Du kan läsa mer utförligt om hur du kan stödja oss här på vår hemsida, det finns många fler olika sätt!
Maila oss på  katthemmetoskarshamn@outlook.com om du har intresse att engagera dig ideellt och beskriv vad just du kan hjälpa till med! ?

Vill du engagera dig behöver du nödvändigtvis inte bo lokalt, det digitala möjliggör dig att hjälpa oss även om du bor på annan ort! ❤️

Kontakta oss idag!

 

Vi söker alltid efter volontärer som kan hjälpa oss med diverse uppgifter.

Maila oss en intresseanmälan och berätta vad du har för erfarenhet med katter och vad du kan hjälpa oss med!

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din e-post (obligatorisk)

    Ditt meddelande