Som jourhem kan du rädda liv!

Du kan agera jourhem genom att öppna upp ditt hem för en eller flera katter på två sätt

 

Akuthem – När vi behöver hålla en katt eller flera från samma ställe i karantän för att sedan ta in katten till Katthemmet.
Du ska kunna hålla katten minst tre veckor i ett eget rum tills dess att katten är redo att komma in till Katthemmet.
Veterinärbesök för kastrering med mera är förekommande. Anmäl dig redan idag – vi behöver akuthem som kan stå redo när vi får alarm om hemlösa katter!

 

Jourhem – Hjälp en katt som behöver det där lilla extra! För att kunna hjälpa varje individ så kan ett jourhem vara lämpligast, om katten är exempelvis van ensamkatt och inte trivs med andra katter, eller en katt som behöver extra hjälp med att blomma ut kan göra så i ett jourhem. Även kattungefamiljer kan vara lämpliga att placera i jourhem. En katt i jourhem behöver börja i ett eget rum, och har hemmet egna katter ska dessa vara kastrerade, fullvaccinerade och avmaskade. En jourhemskatt stannar i jourhemmet tills dess att ett föralltidhem matchar med katten, detta kan ta olika lång tid och det är därför viktigt att man som jourhem har möjlighet att hålla katten tills ett hem matchas.

 

Du får en jourkontakt tilldelad som hjälper dig att installera katten och som du håller kontakt med under tiden katten bor hos dig.
Maila oss så får du ta del av vårt formulär som ligger grund för våra jourhem!

Kommuner som vi har godkänt att hålla jourhem är: Oskarshamn, Mönsterås, Hultsfred, Kalmar och Högsby.