Testamentera

Det blir allt vanligare att man väljer att testamentera till något man tycker är viktigt, för oss betyder en testamentsgåva att fler hemlösa katter kan få en framtid. Låt dina val avspeglas genom att ge en testamentsgåva som ett skydd för hemlösa katters framtid.

Du får ändra hur många gånger du vill i ditt testamente, att tänka på är att du uppfyller de formkrav så att testamentet blir juridiskt bindande, att exempel båda vittnena bevittnar din underskrift samtidigt i er allas närvaro. Vittnen ska inte vara i rakt upp- eller nedstigande led vara släkt med dig, de får heller inte vara syskon, maka eller maka till dig. Vittnen får ej vara testamentstagare och vittnen måste vara över 18 år.

Föreningens namn, adress och organisationsnummer måste anges för att det ska vara lagligt bindande, även en specifikation av vad som testamenteras samt att testamentet ska vara bevittnat. För att det ska bli lite enklare, har vi gjort en mall som du kan spara ned och skriva ut, eller maila katthemmetoskarshamn@outlook.com om du vill ha den i pdf.

Katthemmet Oskarshamn

Organisationsnummer: 832801-0155

Postgiro: 498 92 96-1, Swish: 123 033 14 88

Adress: Herrgårdsvägen 22, 572 37 Oskarshamn